Airsoft Oradea forum Club Sportiv Weekend Warriors Team
 
HomeFAQRegisterLog in

Share
 

 Replici Airsoft

Go down 
AuthorMessage
Q
Weekend Warriors
Q

Posts : 235
Join date : 2009-10-27
Age : 33
Location : OradeaCity

Replici Airsoft Empty
PostSubject: Replici Airsoft   Replici Airsoft Icon_minitime20/08/10, 12:03 am

Armele air-soft sunt copii fidele ale armelor si echipamentelor folosite de fortele armate sau de catre politie, de aceea se numesc si replici.
Cu toate acestea, ele nu pot fi modificate pentru a servi ca arme de foc sau neletale.

Replicile de air-soft sunt de trei tipuri, din punct de vedere al modului de propulsie a bilei:
a) pe baza de gaz (CO 2, “Green Gas” sau “Red Gas” (propan cu cantitati diferite de lubrifiant siliconic in compozitie, gaz “134a” sau un alt tip de gaz);
b) pe baza de arc (aerul este comprimat, printr-o duza, cu ajutorul unui mecanism cu arc si piston actionat manual), denumite si spring-uri sau spring-ere.
c) cu propulsie electrica (contin sisteme mecanice care folosesc motoare electrice pentru a actiona un piston cu arc (aceste replici sunt cunoscute si ca AEG-uri).

Din punct de vedere legal replicile pentru air-soft sunt considerate arme-jucarie, prin urmare nu aveti nevoie de permis port arma pentru achizitionarea unui astfel de produs, insa trebuie sa fi implinit varsta de 18 ani.

Aceste arme sunt destinate agrementului si nu autoapararii si orice expunere in zone publice poate conduce la confiscarea lor, politia fiind foarte sensibila in ceea ce priveste acest aspect, fiind absolut interzisa utilizarea acestora impotriva persoanelor sau animalelor, asa ca va recomand sa o transportati intotdeauna descarcata, in husa/geanta speciala sau in cutie de transport. Altfel riscati inducerea in eroare a fortelor de ordine si e mai mare deranjul pana faceti dovada ce-si-cum....

Replica de air-soft poate fi folosita doar in spatii special amenajate si la jocurile organizate, pentru a se evita eventualele accidentari. Ochelarii de protectie sunt obligatorii.

Intrarea şi pe piaţa din România a armelor şi dispozitivelor de tip air-soft şi
paint-ball, care nu sunt reglementate în prezent de legislaţia actuală, impune
adoptarea unor norme care să prevadă condiţiile de procurare, port şi folosire a
acestora, fapt pentru care astfel de "jucarii de oameni mari" sunt prinse in propunerea de modificare şi completare a Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor:
"La articolul 2 punctul III, după poziţia 6 se introduce o nouă poziţie, poziţia 6 ind. 1, cu următorul cuprins:
„61. arme de agrement - arme şi dispozitive neletale, inclusiv cele de tip air-soft şi paint-ball, construite pe principii asemănătoare armelor care nu folosesc muniţii, ce aruncă proiectile nemetalice şi sunt destinate a fi folosite în spaţii special amenajate în scop recreativ; sunt incluse în această categorie şi arcurile;”
"(4) Armele neletale din categoria E din anexă pot fi deţinute şi, după caz, purtate şi folosite de către persoanele fizice şi juridice, fără îndeplinirea procedurilor de înregistrare sau autorizare, în condiţiile prevăzute de prezenta lege."
"(4) Armele neletale destinate agrementului şi tirului sportiv pot fi folosite în spaţii delimitate care nu sunt accesibile publicului sau în spaţii special amenajate, în astfel de condiţii încât să nu pună în pericol integritatea corporală sau viaţa persoanelor.
(5) Sunt interzise portul şi folosirea armelor prevăzute la alin. (4) în locuri publice.
(6) Armele prevăzute la alin. (1) - (4), pot fi transportate de la domiciliul, reşedinţa sau, după caz, locul de rezidenţă al deţinătorului la locul unde urmează să se desfăşoare activităţile pentru care sunt destinate, numai dacă acestea sunt ţinute în husă sau bagaj şi nu sunt încărcate cu muniţie." In proiectul de lege sunt prevazute si sanctiuni pentru nerespectarea dispozitiilor legale.

Proiectul de lege s-a aflat in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Administratiei si Internelor http://www.mai.gov.ro/index...
iar la sedinta din mai au participat la dezbateri chiar si reprezentanti ai comunitatii air-soft din tara...

Distractie placuta!ultima data editat de iri_nuka pe data de Miercuri, 2 Iunie 2010, 19:44
Back to top Go down
Claudiu M9
A.R.G.U.S
Claudiu M9

Posts : 1021
Join date : 2010-07-16
Age : 36
Location : Oradea

Replici Airsoft Empty
PostSubject: Re: Replici Airsoft   Replici Airsoft Icon_minitime20/08/10, 08:07 am

Replici Airsoft Icon_study cred ca ideea "Ministerului Administratiei si Internelor"ar fi inregistrarea acestor replici pt a putea plati inpozit pe ele Replici Airsoft Icon_mad (un ban in plus la stat)(un sut in fund oamenilor de rind) Replici Airsoft Lol
Back to top Go down
http://www.saf.youpc.ro./
 
Replici Airsoft
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» MAGPUL & KWA M4
» Lets Modify my M14
» Unarmed VIP Escort
» Boneyard Experiment
» Potato Masher Irony

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Airsoft Oradea :: Discutii generale :: Replici de airsoft-
Jump to: